Theres A Grammelstorff

Alla inlägg under juni 2011

Av Theres - 20 juni 2011 08:11

Känns som att vi inte riktigt vet vad vi gett oss in i. . .men det visste vi ju inte då när vi anmälda honom att han skulle må sååå dåligt just nu. . .Inget som syns efter en god natts sömn även om lillebror väcker en :S


Nu ska jag försöka ta mig iväg och lämna honom, min mage har varit i olag inatt så jag är jälkigt trött och sliten idag. . .


Ha en bra dag alla!!!

Kram

Av Theres - 19 juni 2011 23:24

3e gången gillt när vi kom in så jag han i sängen, de andra 2 gångerna jag han på golvet :) Nattisen-kram

 
Av Theres - 19 juni 2011 11:59

Wilmer-tåg-mys!! Puss lilla hjärtat :)

 
Av Theres - 18 juni 2011 11:20

Vaken till och från sen kl 3.30 . .DRYGT!!! Wilmer ville vakna då och sen har han donat som bara den bredvid mig. . .

Gabriel hade ett mildare utbrott om övernattning hos farmor och farfar men jag försökte förklara på ett så pedagogiskt sätt jag kunde om hur han är som en knuten näve när han är borta eller i skolan men att när han kommer hem så öppnas handen för fort och då exploderar han. . .låter kanske invecklat men jag tror att det funkade faktiskt ;) Sen om det hjälper är en annan sak men vi har hittat ett sätt att förklara det på iaf. . . Inte direkt så att man får hjälp med sånt här, hade verkligen behövt det kan jag säga. . . man vill ju inte göra det till något dåligt heller utan att han ska må så bra med sina diagnoser som möjligt. Dom ska han ju lära sig att leva med. vi också, hela familjen, nu trillar alla pengar ner och faller på plats. Väldigt jobig insikt vill jag lova. . .

Det kommer inte gå över liksom, kommer inte försvinna bara bli lite gråare än svart/vitt. . .


Hakat upp mig lite på att man inte får mer hjälp. . . Hela familjen, Zakarias skulle också säkert må bra av att prata med någon om Gabriels utbrott. . . vi skulle det definitivt, Pär och jag. . . Gabriel skulle behöva prata med någon om sin ångest. . .som vet vilka frågor man ska ställa och vad man är ute efter för att komma framåt. . .


Nu bir det lite städ och röj, hoppas kidsen håller sig på "mattan" ;))


kram

Av Theres - 17 juni 2011 16:22

Kan inte släppa frågan: Hur länge till?? ska han leva?? orkar han?? orkar vi?? orkar alla??

Varför får man inte hjälp, hade det varit något fysiskt så hade man fått hjälp för man inte ska vara sitt barns vårdare men nu ska man hitta alla lösningar själv och sen desutom ha ork att genomföra det. . . Fattar inte hur dom tänker, vår son vill inte i sina mörkaste stunder leva, hur ska vi tackla det?? Vart finns vår hjälp. . .

Detta tar sjukt mycket på allt vad ett förhållande innebär och innehåller!!! 


Vet inte riktigt vad han har hamnat i för fas, innan kunde han sova över hos nån och vi få avlastning men nu går inte det för att han mår SKIT sen när han kommer hem och iom att det har blivit så pass mycket jobbigare för honom när han hamnar i det stadiet så är det inte värt det. . . Innan kunde det hjälpa om han följde med oss men det går inte heller längre. . . Just nu är det hemmamiljö som gäller för att i möjligast mån få ett hyfsat drägligt liv. . .


Så säger folk. ni måste ta er tid tillsammans men hur ska det gå till då??

Den som kan förklara det för mig ska få en guldstjärna <3


Ja, just nu är jag grymt bitter på livet men kommer väl snart ur det. . .


Ska traska en runda ikväll när Pär kommit hem så jag får andas lite och rensa hjärnan. . .


Tänk att få göra någonting bara för mig helt alldeles jättesjälv utan någon som helst. . . Kanske sova i en husvagn eller hydda mitt ute i skogen och bara vara. . .utan tv eller telefon eller någonting. . . Men näedå det går inte för då rasar allting känns det som. . .


Rörigt blev detta men å andra sida är det så mitt liv är just nu. . .


Just nu städar killarna Gabriels rum för 3e gången idag. Jäkla impulser!!!


Varför måste man trampa på allting som ligger på golvet?? Filmer, böcker, lego, hund, bror tja allting verkligen??? Fattar liksom inte. . .

Våra barn väcker så många frågor så det är inte klokt. . .

Dom lär oss också saker vi inte visste att vi ville veta. . . Det går i 3 schampoflaskor ā 200 ml i en potta. Det tar ca 2 år att få en divansoffa i skinn att gå sönder i ALLA sömmar. Man kan klippa sönder i princip allting som går att klippa i. En promenad som tar högst 10 min kan även ta 1.30 h om man måste bära en obstinat 6-åring som kräks av ilska och skrikning. Det kan ta 45 min att komma över att man inte får välja ketchup. En promenad på ca 10 min kan även ta 3 min om man är motiverad och ingen vet att man har gått iväg. Icas tvättservettar tar bort tusch-sträck från tapeter, golv, tyg allting!!


Nu kom Pärsing hem och vi nu cynkronisera oss lite.


kramen. . .


Av Theres - 17 juni 2011 11:33

Sååå trött på skiten nu, nu börjar min hopplöshet växa till ilska istället, HATAR hans ångest. . .


Skolavslutningen igår gick la bra, kyrkan, dansuppvisning, musikal i klassrummet och efter det fika i gröngräset =)) Men sen började det, vi gick hem till farmor och farfar och då farfar inte hade nån pup som passade och grannens vart sönder så får Gabriel ett ihopbryt. jag var tvungen att cykla och hämta hem Zakarias. När jag ringer efter en stund så har dom tagit med Gabriel till stan (för det är ju så synd om honom) men resultatet blir att han belönas för sitt dåliga beteende.

Jaja, låt gå då. Zakarias och Wilmer leker lite i vattenspridaren och när farfar och Gabriel kommer hem så var det dags för mellis och efter det så pumpades poolen upp och det vart tjo och tjim igen =))

MEN sen skulle det plockas ihop och vi vart ovänner IGEN Gabriel och jag. han skulle minsann inte hjälpa till. Han fick ett utbrott och började skrika på Zakarias: Din jävla snorunge jag ska strypa dig!!!!!! Varpå jag tänder till och sätter honom i en solstol och "skriker" på honom. Då kommer farmor (som alltid tycker syn om lilla Gabriel) och säger till mig att jag inte ska skrika så hela kvarteret hör. Jag: Han ska F_N inte hota att strypa sin lillebror heller!!

Farmor: nä det är klart. . .

Kan du hoppa upp och sätta dig på!!

JAG ÄR SÅÅÅÅ TRÖTT PÅ ATT DOM HELA TIDEN TAR HANS PARTI!!!!! Zakarias har sina bekymmer men det är ALDRIG lika synd om honom.


Pär kommer och vi tar oss hemåt. När vi kommer till sista backen där de brukar testa olika trick med cyklarna så gör inte Zakarias som Gabriel vill och vips, så har vi ett nytt psykbryt med fula ord som skriks över hela Ingelstad!! pär får med sig Gabriel in och där har vi samma visa igen. Svårt som fasen detta tycker vi.


Pär och jag pratade om hur vi på Bup fått gå Cope-föräldraträning och ADHD-kurs men ingenting om Tourette och ångest. . . han kan ju inte vara först. Vår förra psykolog kom alltid med 4-5 tips och ideer på hur man kunde lösa olika saker och vi bollade alltid fram och tillbaka medans den "nya" vi har nu har en och samma lösning å allt: Om ni pratar med honom när han lugnat sig. . . Kanske ni kan komma på något annat han kan göra istället för att skada sig själv. . .


Så när Gabriel är mitt  sitt utbrott och skriker, gråter, ska skada sig själv och man bålhåller honom så ska man be honom gå och rita. . .Hmm. . . Någonting säger mig att det inte kommer funka. . .


Nu ska jag fixa lite lunch och hoppas att han mår bättre på em än på fm. . .

Vi hann inte äta frukost innan han fick sitt första utbrott. . .


Kramen!

Av Theres - 16 juni 2011 07:38

Skolavslutning!!

 
Av Theres - 15 juni 2011 11:18

Som om jag behövde mer nu. . .


Vart till sjukgymnasten med Wilmer då han stukar foten 1ggr/v och han kan vakna på natten och superledsen och säger att han har ont i foten och vill att jag ska massera foten och sen somnar han om.

Efter en stunds övningar så kommer det: En del barn känner sig lite otrygga och vill ha beröring på nätterna när dom är mörkrädda. WHAT!!!!

Sen kommer nästa: En del barn kryper när dom vill ha uppmärksamhet, särskilt om de har äldre syskon. GRRR!!!!


Har aldrig hört nån säga så om våra barn, alla har alltid sagt att dom är väluppfostrade, trygga och kunde inte ha det bättre och denna bedömning gör hon efter 10 min!!!

Så mådde jag inte dåligt för Gabriel så är det inte bättre för Wilmer nu. . .

Han som somnar själv i sin säng och har nästan alltid gjort utan klagomål: Stäng dörren mamma. Säger ett otryggt barn så?

Han går fram till vem som helst och pratar och leker. Otrygg??

Han går iväg själv, kanske inte lika mycket som de stora men det måste ju vara bra??

Han kommer till oss om han har slagit sig eller om han är ledsen och visst kanske han inte får tröst lika fort som Gabriel fick men dom är 3 som ska dela på oss. Vi gör vårt bästa och har aldrig upplevt honom som otrygg eller att han skulle fejka att han har ont för att han ska få uppmärksamhet. . .

Att en 2-åring skriker i 2h för att han fick ont och trillade ihop på gräset skulle jag inte kalla att vilja ha uppmärksamhet utan mer att han har jäkligt ont!!!


Inte ska vi till henne mer det kan jag ju lova!!!


Nu har jag avreagerat mig lite =))


Vila en runda nu innan vi ska iväg och hämta pojkarna   


Kram

Ovido - Quiz & Flashcards