Theres A Grammelstorff

Alla inlägg under juli 2011

Av Theres - 13 juli 2011 11:22

Vart minsann en sväng på barnakuten igår kväll också =))

Där vi träffade en läkare som är kanon också. . .hon undrade om det var något ul gjort på magen. . .nope icke då. . .så det är det en remiss skickat för så det ska göras nu denna veckan, antingen idag eller imorgon. . .hon lyssnade också på magen så nu vart det laktosfritt som gäller även för honom, börjar bli många i familjen som käkar det nu =)) Vi lagar iafs laktosfri mat men han har ju ändå druckit vanlig mjölk och glass och godis. . .men nu ska vi testa detta i 14 dagar =)) Han drack faktiskt mjölken utan problem så TACK GUD för det!!!

Han mår lika än så länge men dettar ett tag innan tarmluddet byggs upp igen om det är det så. . .

Har även lyckats lämna in bajsproverna idag så nu är det att hålla tummarna. . .

Hon sa också att hon också skulle lämna en bevakning till Dr Erik så att han skulle ringa oss idag. . .inte än iaf. . . Dom hade också skrivit att dom inte ska kolla upp magen med en ny gastro om han inte försämras drastiskt. . . Inget jag gillar direkt, vill gärna veta om det är kvar eller om försämras. . . Fattar inte att dom inte vill kolla upp det om dom nu inte vet vad det är. . . Men alla prover ser ju så fina ut så då kan det inte vara något. . .

Trodde ju dom hade lärt sig att våra barn är undantagen. . .det verkade ju så i början iaf. . . jaja imorgom höjer vi dosen Strattera iaf =)) Alltid något!! Vi ska upp till 35 mg, det kan höjas till 45 om det behövs men då får han inte gå ner mer i vikt. . .


Ikväll ska Gabriel och jag till kyrkan för att lyssna på Musik i sommarkväll =)) Mysigt!!


Nu ska jag se om jag kan trolla lite med knäna och fixa något till lunch. . .ibland är det bra tråkigt att fixa mat. . .


Kram alla!!!

Av Theres - 12 juli 2011 15:29

Trött på skiten nu!!!

Pär pratat med en läkare som också är insatt. . . Han undrade varför han hade strattera och inte nån annan medicin. . .hmm kan han inte läsa i journalerna. . .men det förstod han ju när det blev förklarat. . .

Det är inget farligt han har magen sa han också. . .HUR FAN kan han avgöra det när ingen någonsin har sett något liknande förut???? Bara undrar??? Pär ska ringa till Akuten nu så får dom sätta lite fart nu för nu känns det ohållbart att hela vår värld hänger kring detta, alla i familjen blir lidande, ionte bara Gabriel!! tycker så synd om honom!! Omeprazolen som han får mot de blödande såren i magen ska ju hjälpa mer och mer men det händer ingenting. . .

Doktor Martin tyckte också att vi skulle testa att ge Stratteran vid ett annat mål, HALLÅ!!! Man får inte ge det efter 9.30 . .hur ska vi hinna med fler mål än frukost där då??? Fortfarande måånga frågor. . .


Han har ont i magen och har vilat i 3 h nu . . .ligger just nu i soffan och mår pest!!


Kram igen på er alla som läser!!


Av Theres - 12 juli 2011 12:56


 

Gabriel på uppvaket efter gastron. 


 

Vinbären som ska bli saft =)) 


Syskonmys i poolen <3<3<3


Sköna söndagsmorgon!! 


 

Gabriels tårta =))


Fetsnyggingen med hjälmen, STILIG!!


  

8-åringen!!!


 

Ett uns flummig när medicinen började verka efter 1,5 tim ;)) 

Av Theres - 12 juli 2011 12:44

Vad hände med det goda förtroendet jag hade fått för Doktor Erik då??

Det flög minsann sin kos igår!!

Han lovade i fredags att han skulle ringa igår och lämna besked om odlingen men nejdå. . .istället ser jag honom springa runt i koridorerna på den avd där Gabriel och jag befinner oss. . .han lägger även sin hand över min en snabb runda och säger något jag inte ens kommer ihåg, för det ver inte viktigt!! Vart mest chockad!!


Det som snurrar mest nu är ju självklart om det som fyllde insidan på hans magsäck kan vara farligt??? och så är det att Marie vill höja Stratteran för att minska hans utbrott men måste då får klartecken från Erik om Gabriels fysiska tillstånd gör att han kan tappa ännu mer i vikt eller inte. . .

Ska vi höja så måste jag ju ner och beställa medicin som tar ca 2 dagar att få hem så då går tiden ännu mer. . .GRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!

ÄR ARG NU!!!

och väldigt besviken. . .vill ju veta om det är något farligt han har i magen eller inte. . .finns det kvar eller inte. . .är det därför han har ont i magen eller inte. . .har dom blödande rodnaderna försvunnit eller inte. . .varför vill ingen svara. . . FÖR INGEN HAR VARIT MED OM DETTA FÖRUT!!! GISSA??? INTE VI HELLER!!!


Minsann en citodon nu mot spänningarna som kommer sig smygande igen och inta soffan där de stora kikar på film och passa på medans Wilmer sover ;))


Kram alla!!!

Av Theres - 11 juli 2011 21:49

idag har jag och Gabriel spenderat em på CLV. . .sämre kan man ha det men även MYCKET bättre. . .

Vi åkte in redan vid 11.25 så vi gick till Mc där Ronald fick bjuda Gabriel på lunch =)) Mysigt <3 så stadsturen fick minsann en trevlig början =))

Sen skulle vi till avd 11 och där fick han emlas i bägge armvecken och på bägge händerna, behöver jag säga att han vart mäkta stolt över att han såg ut som en boxare ;)) Sköt. skulle även fixa så vi fick samtala med Doktor Erik om allt lite. . .lite frågor har man ju allt. . .

Sen åkte vi ner 1 våning för att träffa Marie, mycket trevlig överläkare som man verkligen kan prata med!!! Superskönt!! Henne skulle man stoppa ner i fickan och ta med hem hahaha. . . Gabriel gillar henne också och det är i vårt fall A & O!!!

Först snackade hon med Gabriel, sen vart det vägning och efter det så fick jag prata medans han väntade i väntrummet =))

Vi kom fram till att testa att höja dosen ytterligare 5 mg så vi hamnar på 35 mg. . . Men jag skulle kolla med Doktor Erik. . . Hur det låg till med magsäcken och allt. . .för just nu får inte Gabriel gå ner ett gram till if det ska funka med den nya dosen. . . Han har ju inte haft matlust direkt senaste tiden av mååånga skäl. . .

Så det var ett bra möte =)

Upp en våning igen för att få dricka medicin som ska verka lugnande och tydligen ska den göra så att dom tappar minnet för en stund också =)) NICE!!

MEN eftersom inte våra barn är som andra barn så efter 30 min när hon tyckte: att nu ska vi ta proverna så var han hur redig som helst. . .och klart at jag är med på tåget: för man kan reagera olika vid olika tillfällen. . . Jaha tänkte jag och höll på och prata så munnen blödde ;)) men shit vad han stretade. . .Sköt. fick gå ut och hämta en kollega så 3e gången gillt och med 3 personer som höll i så vart proverna tagna. . . "tur att han inte kommer att komma ihåg något" var det sista de sa inann de gick. . . " jag kommer at komma ihåg allting" dom bara fnittrade. . .

Efter en liten stund ser jag hur han bara blir flummigare och flummigare och vips vart han som han var för 1 v sen när vi tog proverna på barnakuten. . .

Då kommer det: "han regarear vääldigt sent, det är väldigt ovanligt" NÄHÄ!!! Har vi ju aldrig hört förut. . .så det som tar andra barn 30 min tar Gabriel 1 1/2 h!!!

Förra måndagen så var vi ju på Barnakuten och han fick ju springa till andra hela tiden och visst hann vi se nästan en hel film innan han kom in och tog proverna . . . "nästa gång kan du ju säga det, att han tar lång tid på sig"


När vi kommer hem och Pär frågar hur det gick så berättar han precis hur det hade gått tillväga så minnet fanns kvar då det inte hade hunnit börja verka. . .


Erik fick vi inte träffa heller så hur det går med medicinen får vi se. . .är ju inte direkt så att det finns på lager här på apoteket. . .


Jag frågade en sköt. om odlingen på tjoffset som hittade i magsäcken och: det visar ingen tillväxt! Ingen svamp där inte. . . OROLIG NU vill jag lova!!!!

"Erik kommer ringa dig i veckan" HA HA HA HA NOT!!!!!!

Hur ska man hålla nerverna innanför huden nu då. . .


Allt löser sig men det är ju FAN vad vägen dit ska vara krokig hela tiden då!!


Nu har jag svalt det sista på en underbar glass Pär hade köpt åt oss!! Puss älskling!!

Nu lite tv innan sängen hägrar!!


Kramen ALLA!!

Av Theres - 10 juli 2011 08:56

Efter ett ofrivilligt avbrott på bloggen pga att vår dator har crachat så är jag nu tillbaka =))


Vi var ju som sagt inne i måndags för provtagning. Han hade inte fått sova på natten pga att han hade molande värk i magen. . . Så vi tog oss minsann en tur till Barnakuten =)) Där vi träffade Dr. Erik Falk!! Underbara människa!!! Han har nu följt oss och blivit vår kontakt med läkevärlden. . . Annars har vi även Martin Jägervall vilket känns mycket bra det också =)

Alla prover vi tog har sett bra ut så då går vi vidare =)

Odlingen hade inte visat något i torsdags men eftersom svampar växer så långsamt så var det inte vi kunder lita på så imorgon så får vi svar på den också.

Vi ska även in till Bup imorgon och träffa BÄSTA Marie O`niell för att prata om hans ångest, jag ringde faktiskt Bup-akuten i fredags då jag började känna att för Gabriels skull kan vi inte hålla på mycket längre. . . All smärta har gjort att han får sån ångest och är sur och vresig HELA tiden, vilket verkligen inte är konstigt!! Så då ska vi dit och filura lite med henne =)

Erik och jag kom även fram till att Gabriel har alltid haft strul med sin mage på ett eller annat vis så nu ska vi glömma den ev svampen lite och se vad som är konstigt med hans mage. . .han skulle koppla in Johan Johnsson också som nu tydligen har gått och blivit överläkare (han var ju ny när jag började) hihi han är kanonbra!! Han är deras magspecialist!!! Ska då ta prover för celiaci osv. . .


Vi har annars haft en kanonvecka då vi bor i farmor och farfars hus där Gabriel kan ligga framför tvn hela dagarna och vi andra kan vara ute och leva på som vanligt utan att vi eller han ska känna att det är ett problem. . . TACK SNÄLLA!!!


Nu blir det frallebak med en make som ska göra allting tillsammans!!! För han kan inte göra någonting själv!!


Puss och kram alla!!!

Av Theres - 4 juli 2011 14:01

Då kör vi på provtagningen Allan. . . Tydligen ville dom ha massa prover så vi ställer ju upp :) Puss och kram alla!!

Av Theres - 4 juli 2011 08:28

Trött man blir!! När vi skulle hämta ut hans medicin så hade inte läkaren skrivit att den inte fick bytas ut så då måste man ta den billigare för att det ska gå på högkost. Nu har han haft ont i magen HELA natten. Ringer in till kirurgen som kan tänkas veta men näääe då, då måste jag ringa till ÖNH för det var dom som skrev ut medicinen. . . Man upphör aldrig att förvånas :) kram

 
Ovido - Quiz & Flashcards