Theres A Grammelstorff

Alla inlägg under september 2012

Av Theres - 12 september 2012 10:01

             


Kram

Av Theres - 12 september 2012 09:34

Hade en grymt bra stund på gymmet kväll!!! det flöt på bra och jag svettades som aldrig förr=HÄRLIGT!!!


Idag är det inte lika härligt. . . Har ingen barnvakt till mina kära gossar idag då det är näst sista gången på kursen. . .

Nackdelen med att vara hemma heltid. . . Pär kan göra vad som för jag är ju hemma men så fort jag ska göra något är det genast värre. . .DRYGT!!!


Wilmer ville verkligen inte till dagis idag, han var ledsen och arg. . .anledning: han hade varit ledsen igår och fick inte gå hem!! Lille sötisen =)


Jaja. . . Nu blir dt mys med Moltas en stund innan han ska sova =)


Kram på er!!!

Av Theres - 11 september 2012 11:03

05:00 Pärs klocka ringer på morgonen han stiger upp dricker sin drink gör en ny till mig och ställer i kylen, gör oftast välling till Moltas och går till bussen som tar honom till jobbet.

06:45 Mitt alarm ringer och jag går upp och väcker killarna, drar upp deras persienner säger att nu är det morgon och ni måste stiga upp och klä på er. Denna fras kommer jag upprepa ca 10 ggr dvs 5 ggr/barn!!

07:00 Jag gör deras frukost och ställer på bordet, varsin macka och ett glas mjölk.

07:15 Jag föser dom likt boskap till bordet för att få i dom frukost så dom kan ta sina mediciner och komma iväg till skolan. Gör välling till Wilmer som myser i soffan.

07:30 sätter jag timstocken på 10 min.

07:40 Dom kastar i sig medicinen, borstar tänderna, och rusar ner för att klä på sig och ge sig av. Efter 10 vändor i trappan för att hämta allt dom glömt (som jag ställer vid trappan varje dag) så kommer dom nu iväg då klockan är 07:55

08:00 Jag vinkar i fönstret och utför slängpussar och slängkramar i alla dess olika ritualer och dom cyklar nu äntligen till skolan.

08:05 Jag sätter på en film till Wilmer och vi myser med lite frukost medans Moltas äter sin andra flaska för dagen ;)

08:30 Klär på Wilmer och för att börja dagen på Korallen =)

08:55 Vi går hemifrån och lämnar Wilmer.

09:15 Hemma i soffan och sitter likt en zombi och fattar inte vad som hänt. . .

ca 10:00 Moltas somnar och jag likaså.

12:00 Jag börjar förbereda för hämtning på skolan och fixar mellis. Fyller vattenflaskor och lägger under vagnen.

12:30 Jag klär Moltas och mig själv för att hämta Zakarias och Gabriel på skolan. Moltas käkar en flarra i vagnen på väg till skolan.

13:10 Hämtning på skolan med diverse utbrott och gråtattacker och skrik och panik.

ca 13:45 Går vi över gröna bron och jag inser att jag lika gärna kan hämta Wilmer nu för det är ingen mening att gå hem mellan.

14:00 Hämtning av Wilmer

14:30/45 Jag gå in och fixar fram melliset.

15:00 Jag visslar in killarna för att käka mellis.

15:45 Jag sätter på en film för att dom ska varva ner lite efter melliset och så deras kroppar hinner ta upp lite näring innan dom förbrnner allt igen ;)

ca 16:00 går killarna ut igen för att leka och jag försöker tänka ut vad vi ska käka till kvällsmat (förbannar mig själv att jag inte tog upp det igår). Moltas käkar mat.

17:00 Pär kommer hem och vi lagar kvällsmat.

18:00 Bordet är dukat och vi ska käka. Pär äter under tystnad. När han är färdig så börjar bråken. . . Han är färdig och kan fokusera på barnens brister och påpekar gärna dom högt "man måste väl få säga till"

19:30 Tandborstning av de 3 stora killarna och läggningen med läsning påbörjas.

20:00 Ger jag mig iväg för träning och egentid (behöver jag det, jag som ändå är hemma)

21:00 Moltas läggs och nu sover alla (nästan)

22:00 Jag kommer hem och förhopningsvis har Zakarias somnat.

Slänger mig i duschen och sen i säng för att hinna läsa lite innan ögonen går igen. . .


Så här ser vårt liv ut =)

Rutiner, rutiner, rutiner. . .


Nu ska jag faktiskt vila lite innan det drar igång igen ;)


Kram på er

Av Theres - 9 september 2012 08:06

Vilken dryg natt. . . Hopplöst när man börjar grubbla när man ska sova men jag kom långt i boken jag började läsa igår. Nu har jag något svårt att kliva upp ur sängen och lämna denna goding. . . Kram

 
Av Theres - 8 september 2012 22:08

Idag har det varit dansträning för de stora grabbarna medans jag gymmade, Pär och de små köpte lördagsgodis till Wilmer (de stora förlorade sitt innan i veckan), efter dansen så vart Gabriel med mig en stund på gymmet innan vi begav oss hemåt. . .

Lite snabblunch och sen lite filmmys <3

Lagade köttpaj till kvällsmat och som väntat så gillade Zakarias den och Gabriel tyckte det vart jobbigt MEN han åt upp hela så det var en SEGE!!!

         


Nu sitter jag och grunnar och grunnar och grunnar. . .så nu ska jag gå och lägga mig och läsa och hoppas på att det kan skingra mina tankar lite. . .


Kram   

Av Theres - 8 september 2012 07:41

Sovmorgon till kl.6.00 då ville Moltas ha mat som först =) och sen väckte inte Wilmer mig förräns vid 7!!! Galet gött att sova verkligen. . .

Nu ligger vi i soffan och kikar på Askungen 2 och bara myser!!

Snart blir det frulle iaf för mig och sen får jag nog iaf väcka maken min ;)


Lite updates på de stora killarna. . .

Gabriel har ett enda stort utbrott igår!! Som slutade med ca 30 min låång kram i han säng för att lugna ner honom. . . Han tycker också att det är jobbigt stackarn när han får de låånga utbrotten, som väl är det inte ofta dom kommer nu efter vi påbörjade medicineringen. Pär och jag satt och funderade på hur vi hade det innan han började med Strattera ;) Jösses säger jag bara, då hade vi verkligen inte privatliv!! Gabriel hade minst 10 utbrott/DAG!!! Det är ju galet. . . Jag kunde bära hem honom från Draken kräkandes och skrikandes i ren ilska och frustration. Det kunde ta upp till 1h att gå den lilla cykelvägen som i vanliga fall tar 10 min. . . Han mådde dåligt varje läggning och natt, nu sover Svante inne hos honom och skänker lugn i rummet så han sover gott hela natten!! Djurens helande krafter!!


Zakarias mår fortfarande lite kymmigt efter skolstarten, han fungerar SUPERBRA i skolan MEN gråter och har minst 5 utbrott/em-kväll. . . Varje kväll vid maten så säger han: Jag har inte mått så bra idag. VARJE kväll!! Då kommer det ifatt honom. Först håller han ihop sig på dagen i skolan och sen släpper han ut allting när han kommer hem. . . Känns det igen??? Låter precis som Gabriel!!! Nu ska vi bara få skolan att förstå att han behöver kanske "pysa" lite i skolan under pauser han också. . . Eller någon annan lösning. När jag tog upp det sist så sas det: Det är många som är trötta efter en skoldag nu i 1an. Jahopp, vad ska man säga liksom, bara att in och slåss lite för honom också nu då alltså. Jag förstår att andra också är trötta MEN har alla dom ADHD och behöver extra stöd??? Det får bli nästa veckas uppdrag för Mamman Grammelstorff ;)


Nu vill Wilmer att jag lägger upp bilderna från gårdagen ;)

Vi bakade och hade mys ;)

          

Nu ska det fixas frukost på sängen till de stora killarna =)


Kram på er alla och hoppas ni får en fin dag   

Av Theres - 7 september 2012 22:52

Efter att ha läst ut deo första boken så måste jag nu börja med nästa! Spännande!! Ligger även och kikar på Moltas mobil som jag beställde hem från libero, vi har fläkten på hela nätterna, win win, vi får det svalare och mobilen rör på sig hela måtten ;) Nu ska jag läsa lite innan ögonen går igen. . . Kram kram på er allihopa!

 
Av Theres - 7 september 2012 15:36

Hur coolt hade det inte varit att få bli en testförare för en crescent barnvagn??!!!

Vi skulle supergärna hitta en smidig vagn som inte tar så stor plats i vår galet lilla hall där vi samsas 6 personer och 1 hund. . .

Denna hade varit coolt att prova, ett stort plus är att man kan vända sittdelen mot sig så man kan fortsätta ha ögonkontakt med barnet då det är viktigt längre upp i åldern än 6 månader =)

http://crescentbarnvagnar.se/ligg-och-kombivagnar/ligg-och-kombivagnar/trike/

 

Sååå snygg eller hur??? Marinblått är ju alltid gångbart med ;)


Nu håller vi alla tummar och tår för att vi får bli en testförare för Crescent =)


Kram på er alla!!   

Ovido - Quiz & Flashcards