Theres A Grammelstorff

Alla inlägg under maj 2012

Av Theres - 11 maj 2012 08:32

När Gabriel måddde dåligt så kom vi även in på att "alla" har mobil i min klass. . .(klart dom inte hade när vi började nysta i det) De flesta har det iaf. . . Gabriel går i 2an och fyller 9 år den 11 juli och vi tycket INTE det är ok att så små barn har mobiler. För det är vad dom är: Barn. Dom får inte ha dom på lektionenerna utan bara på rasterna, dom får inte ta kort på varandra. Men vad har dom sina mobiler till då?? Föräldrarna säger att dom MÅSTE ha dom för att kunna nå dom eller om dom MÅSTE ring hem. . . MEN!! När jag frågar Gabriel vad dom gör på rasterna så är det ju inte att leka som man kan tycka NEJ då, dom sitter på bänkar och spelar, lyssnar på musik och skickar sms och mms på sina mobiler!! Dom leker helt enkelt inte, dom knuffas och bråkar för dom vet inte hur man leker längre. . . Man har också börjat hota varandra via mobilerna eller mail, "För då slipper jag ju se dom i ansiktet" fick jag till svar när jag pratade med några äldre elever på skolan, och visst har dom rätt, det är lättare men oj vilka konsekvenser det kan få. . .

Och på vilket vis förstår dom värdet i en mobil som är värd ca. 6000:- "Jag kan göra värsta coola bilderna. Jag tar ett kort på någon å så kan jag lägga till en effekt så det ser ut som att den personen blir skjuten" VA????? "Eller kan jag ta kort på skolan o då finns det en effekt som gör att det ser ut som att skolan sprängs" !!!!! WTF Vad händer??? Vi skjuter elever och spränger skolan redan när vi går på lågstadiet??? Är det inte sånt som händer i USA när dom kommer upp i högstadiet???


Jag tror att vi behöver hjälpa barnen att leka tillsammans på ett positivt sätt, lära dom att umgås IRL istället för via nån chatt eller via sms. . .


Jaja detta var bara lite funderingar som jag har kring barn och mobiler. . .


Nu blir det frukostmys med de 3 små kidsen som är hemma och myser idag =)


Kramen   

Av Theres - 10 maj 2012 19:00



Läste just en lite notis i Vi Föräldrar som jag vill dela :


Ha nappen i din mun!

Föräldrar som stoppar nappen i sin

egen mun för att rengöra den

gör rätt. Att dela bakterieflora

med en vuxen tycks göra att

barnen senare kan slippa

astma och allergier.


Källa: Dagens Medicin


 


Kramen   

Av Theres - 10 maj 2012 15:35

10.45 gick jag in till denna gossen som då tyckte att det var morgon =) Lilla grisen hade verkligen tagit sovmorgon, inte ätit sen 6.20 så gissa om han vart hungrig??

   

"Go mojjon Moltas, de e stojebjossan Mlime" = KÄRLEK!!!



Sen vart det nästan dags för att hämta hem grabbarna från skolan å så här snygga vart vi när det begav sig =))

     


Väl hemma vart det lite snabbt mellis och sen poff till Bvc, jag o Moltas för vägning o mätning. . . Jag ville inte hit nästa fredag, e ju klämdag och vi ska till Jät =)


När vi kom hem ville Zakarias ha lite Moltasgos.

 

 

Den här lille guldklimpen väger idag 5870g o är 58 cm ;)

 

Nu sover Wilmer och killarna vilar på sina rum för att orka med kvällen =) Så nu ska jag hjälpa Moltas att somna han verkar inte vilja det själv ;)


Kramen  


Av Theres - 10 maj 2012 07:59

 

Onepice-mys med Wilmer i soffan <3

 

Undrar om det är så att PMS-en blir värre för varje år. . .känns så iaf, jösses, och lika förvånad blir jag varje gång men nu ligger jag och myser, svullen, finnig och morrande framför Bärgarn med Wilmer =) Moltas har inte tagit morgon är <3


 

Iförd endast Blixten-PJ, lilla hjärtat!!!


Kramen    

Av Theres - 8 maj 2012 14:22

Sitter minsann och myser med killarna som käkar mellis och kikar på Tingeling =)


 


Har precis kommit hem från skolan. . .

Gabriel har mått lite sämre ett tag nu men fick en medicin från Bup som har dämpat hans ångest så nu mådde han bättre men så kom bakslaget i söndags. . ."jag mår illa o har ont i magen, måste jag gå till skolan imorgon?"

NEJ tänkte jag, inte magsjukan nu. . .han fick kika lite på en film innan han skulle sova och på morgonen vart han okej igen men så kom måndagskvällen och samma visa igen fast nu bryter han ihop och blir JÄTTEledsen och berättar då att det är ett par killar i klassen som är loja vid honom.


 


Mitt hjärta brister en aning men förklarar för honom att jag ska ringa hans fröken och prata med henne. Hon lovade att snacka med alla som vart berörda. Idag närvi ska hem så är dom igång igen fast jag inte vet vad som hände, 3 st äldre killar mot mina 2 "stora" grabbar så jag in igen till läraren som ska ta det imorgon igen. . .

Nu har vi nedräkning till skolaslutningen ;)


Jaja ikväll är det dags för Gabriel att ha fotbollsträning, ska bli roligt iaf =)) och han ser fram emot det, verkligen!!


Kramen   

Av Theres - 8 maj 2012 09:36

Finaste nappen ;) koktes i lördags =)


       

Duschmys med pappsen efter en dag bland massa djur ;)


 

Måndagsmys med "stojebjossan Mlime" o Minihopp

 

   

"Mina Dame o Hejjaj" En rockkonsert så där på måndagsmorgonen e aldrig fel ;)

 

     

Tisdagsmys med Moltasen

 

   

Bästa flaskan ever Dr.Brown´s Galet vad han mår bättre i magen ;) 


   

"AAAATJOOO!!!"

 

 

Älskar dig mitt lilla hjärta!!!!

 


Nu ska vi packa iordning inför fotbollskväll, Gabriel har träning idag =)) Love it!!


Kramen     

Av Theres - 5 maj 2012 22:03

                                                               



 


En mycket nöjd och trött Wilmer snusar nu kudden så sött och imorgon blir det tårta för hela slanten =)) Han orkade inte det idag, lille gossen <3<3 Älskar dig sååå!!!


Kramen   

Av Theres - 5 maj 2012 08:05

 


Kramen   

Ovido - Quiz & Flashcards